본문 바로가기

지혜롭고 성실한 글로벌 인재를 육성하는 안성여자고등학교

페이지 위치

Home > 학교소개 > 학교상징

학교상징

우리학교의 교훈
지혜롭고 성실한 사람이되자
교표
1. ◎은 영원, 무궁, 화합으로 원의 모양은 시간과 공간의 조화를 이루는 것을 말한다.
2. ◎은 안성여고의 ㅇ셋이며 클로버 잎을 뜻한다. 약속, 행운, 평화를 상징한다.
3. ▽은 안성여고의 자음 ㄴ,ㅅ,ㄱ의 각을 연결하여 지, 덕, 체와 학교, 가정, 사회의 3위1체의 전인교육으로 무궁한 발전을 뜻한다.
4. 붉은색은 힘과 정렬을 뜻하며 원과 세모의 테는 백색으로 정직, 정의, 순결의 높은 기풍을 뜻한다.
교목은행나무 : 끊임없는 생명력을 상징한다.교화국화 : 개성, 능력존중을 뜻 한다
교가

School Emblems

School Precepts - “Lets become honest and wise people.”

School Badge

교표

1. The circles on the badge symbolize eternity, infinitude and harmony. The arrangement of the circles represents the harmony of time and space.

2. The three circles of the school badge resemble Korean alphabet 'ㅇ', three of which are included in the name of Anseong Girls' High School (See "안성여고"). Also, these three circles represents the three leaves of a clover which symbolize promise, good luck and peace.

3. The three angles in the triangle on the badge represent intelligence, virtue and health respectively. These also symbolize the school, home, and society and cherish the wish for the infinite development and the intention to cultivate the well-rounded.

4. The red color represents power and passion, and the white verge around the circles and the triangle represents the spirit of integrity, justice, and innocence.

School tree - Ginkgo tree

교목은행나무 : 끊임없는 생명력을 상징한다.

A ginkgo tree represents boundless vitality.

School Flower - Chrysanthemum

교화국화 : 개성, 능력존중을 뜻 한다

A chrysanthemum represents individuality and emphases on capability.

페이지 맨 위로 이동